מתכון לעוגיות ג'ינג'רברד
מרכיבים:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר חום כהה
80 גרם מייפל אורגני
1 ביצה בגודל לארג'
400 גרם קמח לבן מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
רבע כפית אבקת אפייה
קורט מלח דק
2 כפיות תבלינים חמים (אני אוהבת שילוב של קינמון, ג'ינג'ר, מוסקט, הל וציפורן. ערבבו לפי הטעם האישי)
הוראות הכנה:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית סוכר, מייפל וחמאה עד שמגיעים לתערובת אחידה נטולת גושי חמאה.
מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד איחוד. התערובת תיראה נוזלית ושבירה בהתחלה אבל היא תתאחד עם התקדמות הערבוב.
מוסיפים את כל היבשים יחד ומערבבים על מהירות נמוכה מאוד כדי שהקמח לא יעוף החוצה. ערבוב מינימלי עד שתראו שנהיה בצק חום אבל עדיין לא מגובש. יש לסיים את עיבוד הבצק ביד כדי למנוע עיבוד יתר שיניב עוגיות קשות.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר חצי שעה.
מרדדים דק מאוד, קורצים צורות ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
10 דקות אפייה על 180 מעלות - לאחר מכן להנמיך את התנור ל160 מעלות ולאפות 15 דקות נוספות.