top of page
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
WhatsApp Image 2024-12-24 at 12.35.42.jpeg

מתכון לעוגיות ג'ינג'רברד

 
מזכירות את עוגיות הלוטוס ואת העוגיות הטעימות האלה של איקאה!
דקיקות ומטריפות מלאות בתבלינים חמים משגעים שיגרמו לכל השכנים לחפש מאיפה הריח מגיע

מרכיבים:

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

100 גרם סוכר חום כהה

80 גרם מייפל אורגני

1 ביצה בגודל לארג'

400 גרם קמח לבן מנופה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

רבע כפית אבקת אפייה

קורט מלח דק

2 כפיות תבלינים חמים (אני אוהבת שילוב של קינמון, ג'ינג'ר, מוסקט, הל וציפורן. ערבבו לפי הטעם האישי)

הוראות הכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית סוכר, מייפל וחמאה עד שמגיעים לתערובת אחידה נטולת גושי חמאה.

מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד איחוד. התערובת  תיראה נוזלית ושבירה בהתחלה אבל היא תתאחד עם התקדמות הערבוב.

מוסיפים את כל היבשים יחד ומערבבים על מהירות נמוכה מאוד כדי שהקמח לא יעוף החוצה. ערבוב מינימלי עד שתראו שנהיה בצק חום אבל עדיין לא מגובש. יש לסיים את עיבוד הבצק ביד כדי למנוע עיבוד יתר שיניב עוגיות קשות.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר חצי שעה.

מרדדים דק מאוד, קורצים צורות ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

10 דקות אפייה על 180 מעלות - לאחר מכן להנמיך את התנור ל160 מעלות ולאפות 15 דקות נוספות.

סרטון ההכנה נמצא כאן באינסטגרם :)

bottom of page